Projekt se sastojao u istraživanju različitih načina korištenja jabuke u prehrani, prikupljanju tradicionalnih recepata s jabukama, izradi nastavnih materijala i zadataka vezanih za jabuke. Kroz razne materijale integrirali su temu jabuke u nastavu i korelaciju u svim predmetima. Učili su o tome kako je važno svakodnevno jesti voće, osobito jabuke, čiji se dan obilježava svake godine 20. listopada.
Učenici su kroz različite aktivnosti saznavali o zdravoj prehrani i tradicijskom obilježju jabuke kao zdrave hrane.
Naučili su kako razlikovati jabuke prema boji, veličini, okusu i sorti.
Nakon PowerPoint prezentacije o jabuci kao kraljici voća, učenici su sudjelovali u sljedećim aktivnostima:
- istražili vrste jabuka i zapisali sve zanimljivosti,
- prikupili i zapisali kulinarske recepte s jabukama svojih majka ili baka,
- zapisali mudroslovice o jabuci,
- napisali pjesmu jabuci,
- rješavali matematičke zadatke u kraljici voća
- kontrastom toplih i hladnih boja bojili jabuke, izradili košaricu za jabuku,
- napravili savijaču i kompot od jabuka, zatim ih degustirali,
- plesali u paru s jabukom na čelu uz pjesmu Jabuko, jabučice ,
- sudjelovali u radionici Zdravi tanjur (izrađivali životinjske oblike od jabuke) koju su integrirali u manifestaciju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našoj školi,
- izradili straničnike i poslali ih projektnim partnerima,
- izradili kutak u učionici i predstavili svoje radove,
- ispunili evaluacijski listić.
Jabuku su upoznali kao motiv u pjesmi, slikarstvu, glazbi, prehrani,…Gotovo svi učenici su bili vrlo zadovoljni projektnim aktivnostima, posebno onim praktičnim. Na kraju svega su izrazili želju za što skorijim sudjelovanjem u budućim sličnim aktivnostima.
Sve rezultate rada na projektu objedinili su u zajednički video uradak koji možete pogledati na sljedećoj poveznici: