preskoči na sadržaj
Erasmus+

Europski dan jezika u Erasmus+ duhu

         

 Diljem Europe, 800 milijuna Europljana zastupanih u Vijeću Europe potiču se na učenje što više jezika u svakoj životnoj dobi, u školi i izvan nje. Zato se 26. rujna, na inicijativu Vijeća Europe, već 18 godina obilježava Europski dan jezika.

U svijetu postoji oko 7000 jezika, a najmanje polovica svjetskog stanovništva je dvojezična ili višejezična, tj. govore dva ili više jezika. I mi se želimo ubrojiti u tu statistiku, stoga smo u našoj školi odlučili obilježiti Europski dan jezika, i to u Erasmus+ duhu. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Kujundžić  datum: 27. 9. 2019. 20:27

OŠ STUDENCI u Erasmus+ projektu

     

 OŠ Studenci je od školske godine 2019./20. po prvi put uključena u ERASMUS+ program – najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Ciljevi programa ERASMUS+ su modernizacija obrazovanja, poboljšanje vještina te osposobljavanje i zapošljavanje mladih ljudi. OŠ Studenci kao škola partner sudjeluje u projektu naziva If I were a teacher, koji spada u kategoriju KA229 (školska partnerstva - suradnja za inovacije i primjere dobre prakse). Projekt se financira sredstvima EU, traje dvije godine i uključuje partnerstvo četiriju zemalja: Rumunjske, Turske, Španjolske i Hrvatske. Koordinator projekta je škola Scoala Gimnaziala Vadeni iz Rumunjske.

Tijekom dvije godine trajanja projekta provodit će se različite projektne aktivnosti, a svaka škola partner će organizirati i sastanak svih sudionika gdje će se provesti dogovorene aktivnosti, što će omogućiti učenicima i nastavnicima da putuju i upoznaju kulturu zemlje domaćina. Svaki sastanak podrazumijeva mobilnost pet učenika i dva učitelja iz svake zemlje u trajanju od sedam dana. Ukupna vrijednost projekta je 148.210,00 EUR, od čega je našoj školi odobrena financijska potpora od 27.091,00 EUR.  Koordinatorica projekta za našu školu je Monika Kujundžić, a uži projektni tim čine i Jelena Kujundžić, Zvonimira Olujić, Ivana Udiljak i Matija Madunić.

U projektu sudjeluju i ostali učitelji te učenici od 4. do 8. razreda. Učenici će kroz brojne projektne aktivnosti promatrati rad učitelja, njihove metode prenošenja znanja i vještina te će se i sami moći okušati u ulozi učitelja. Kreirat će nastavne sate, pripremati kvizove i igre za učenike i učitelje, izrađivati različite rukotvorine, osmisliti logo projekta te sudjelovati u online aktivnostima s vršnjacima iz drugih zemalja. Osim što će moći otputovati u Rumunjsku, Španjolsku i Tursku, učenici će imati priliku u svom domu ugostiti učenika iz neke od zemalja partnera.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Kujundžić  datum: 9. 9. 2019. 11:14
 


TražilicaKalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


E-dnevnik

Vremeplov


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Učenici

Učitelji
 • MZO
 • AZOO
 • STRUČNI SKUPOVI

Dnevni tisak


Anketa
Razvrstavate li sav otpad?

Forum

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju